Grocka, Zaklopača - Beogradska, 780m2
ugostiteljski objekat - restoran, 780m2, prizemlje, parno grejanje/kotao/agregat, podrum, parking
Restoran se nalazi na Smederevskom putu, u Zaklopači – opština Grocka i udaljen je samo 25km od centra Beograda. Izgrađen je osamdesetih godina i do danas je tri puta renoviran. Pored toga je uspeo da sačuva svoj stari etno stil.
Restoran ukupno ima 780m2, od kojih svečani saloni raspolažu kapacitetom od 300 mesta za goste.
U restoranu postoje dva svečana salona, pojedinačnih kapaciteta od 220 mesta i 80 mesta koja se, po potrebi, efikasno spajaju u jedinstvenu celinu.
Svaka sala ima svoj sanitarni čvor, a takođe postoji i poseban sanitarni čvor za osoblje. Velika sala ima dva toaleta – muški i ženski koji se nalaze ispod nje. Muški toalet raspolaže sa dve kabine i dva pisoara, a ženski – sa tri kabine. Mala sala takođe ima dva toaleta – muški sa dve kabine i ženski sa jednom. Ovi toaleti su skoro renovirani, nalaze se uz glavni ulaz i koriste se i za odvojeni separe sa kaminom. Separe (veličine oko 20m2) ima zaseban ulaz, kao i poseban ulaz za šank i kuhinju.
U velikoj sali postoje četiri ulaza: tri koriste gosti, a četvrti ulaz koristi isključivo osoblje restorana kao ulaz u restoransku kuhinju.
Kuhinja se nalazi u srednjem delu restorana i zajedno sa šankom, izdvojenim mesarskim delom i zasebnom rashladnom komorom veličine je 90m2. Preko konobarskog dela, kuhinja ima direktnu vezu sa obe sale, kao i vezu sa separeom. Kuhinja je organizovana u tri dela. U prvom se priprema hrana, u drugom se vrši serviranje pripremljene hrane, a treća služi za prijem vraćene hrane iz sala i prljavog posuđa. Posebno izdvojen deo kuhinje je mesarski prostor koji je preko prozora rashladne komore direktno vezan sa njom. Kuhinja ima svoj zaseban ulaz sa prilaznog platoa gde se dostavlja potrebna hrana i piće za šank.
Ostale pomoćne prostorije: rashladne komore, hodnik iz koga se ulazi u šank, prostoriju za presvlačenje sa tušem, kao i toalet za osoblje. Pored ulaza za osoblje se nalazi soba za odmor, kao i ostava za higijeničara.
Iz hodnika ispred kuhinje vode dvoje stepenice: jedne – iza šanka u potkrovlje restorana, druge – u kotlarnicu i podrum restorana. Restoran ima i podrum ispod velike sale kapaciteta oko 200m2 u dva dela.
Restoran ima parno grejanje sa gorionikom na naftu (80kW) i oko 600 rebara Global aluminijumskih radijatora. Poseduje pomoćni električni kotao (6-12-24kW). Istalacija grejanja je tako napravljena da se može grejati svaka sala odvojeno. Restoran ima agregat oko 65kw sa ručnim paljenjem koji pokriva svu rasvetu, ozvučenje muzike i sve rashladne uređaje.
Restoran takođe poseduje priključak na lokalnu vodovodnu mrežu koja je u procesu rekonstrukcije i povezivanja na beogradski vodovod. Ima i svoj bunar – rezervoar u koji može da lageruje oko 30m3 vode.
U dvorištu restorana, uz sam ulaz u kuhinju, postoji posebno sazidana pečenjera. U njoj se nalazi prohromska peć u kojoj se peče pečenje na prohromskim ražnjevima (tri sa jedne i tri sa druge strane), kao i mogućnost pečenja roštilja na ćumur kapaciteta 100 porcija odjednom.
Zbog svega gore navedenog, kao i zbog svog načina rada sa hranom, a i zbog načina održavanja higijene, restoran je postigao Hasap standard.
Izdaje se isključivo u celosti i na duži vremenski period ozbiljnim zakupcima.
Agencijska provizija 50%
Agent Slobodan Kalaba: 065/82-28-552 (licenca br.2424)